De vilde liljer& andre skrøner

Udstillingen ”De vilde liljer & andre skrøner” har sovet Tornerose siden før påske i Gudhjem BANKEN. Nu er den vågnet og tjørnehækken er klippet ned, så der kan slippe op til 10 ind ad gangen, til en god oplevelse, med poesi, eftertænksomhed og et stille smil.
Udstillingen viser værker af billedkunstner Jo Dam Kærgaard, der har den bornholmske flora og natur som direkte forlæg og som inspirationskilde. I bearbejdede unika tryk indfanger hun årstid og stemning og i tredimensionelle collager, med titler som ”Så du røgen?”, ”Måltid” og ”Huset i vandkanten”, fører hun os frem og tilbage fra fortid til nutid.
I Gudhjem Banken i maj, bliver man budt indenfor af hende, der i har fået tilnavnet (for sådan et, har de, der har fortjent det, på godt og ondt, i Gudhjem!) ”Feen i Banken”, den altid optimistiske PopUp Birgitte. Udover hende bliver man fulgt på vej af små anekdotiske historier. Udstillingen er åbent 8 dage i maj: 8.-9. / 21.-23. / 29.-31. alle dage kl. 11-15, på toppen af Gudhjem, Brøddegade 6. Velkommen!


”De vilde liljers komposition”

Jeg troede at mit planteforlæg var vilde påske- og pinseliljer, fordi jeg havde

plukket dem i ”den vilde natur”. Men de findes ikke, heller ikke på Bornholm,

på trods af øens smukkeste og virkelige vilde tulipaner!

Derfor kom udstillingen til at hedde, det den hedder: ”De vilde liljer & andre skrøner”.
Jo Dam Kærgaard


“Øens magi #”
Sådan er det bare, denne ø er magisk!
Jo Dam Kærgaard


”Så du røgen?”
Min far var gnist (telegraf) og sejlede de store have i begyndelsen af 1950’erne.

Med sig hjem havde han alverden, heriblandt tobaksvarer, som han gemte resterne af. Dem har jeg arvet og haft liggende i en skuffe, lige til nu!

Her krydret med få andre fund og foræringer.
Jo Dam Kærgaard