Det vil allerhelst gå godt

”Det vil allerhelst gå godt”,

- er titlen på den udstilling Galleri Rasch præsenterer i maj i år, med og af keramiker Simon Koefoed og billedkunstner Jo Dam Kærgaard.

Simon Koefoed er kendt for sine translucent tynde porcelæns værker og Jo Dam Kærgaard blandt andet for sit arbejde med den bornholmske flora i bearbejdede unika tryk.

I løbet af foråret har Simon Koefoed udforsket nye strukturer i overfladen på sine tynde skåle, og relaterer sig også konkret til titlen. Som han selv fortæller det:
”Lige før en ovnåbning, tænker man: Det vil allerhelst gå godt”.


Jo Dam Kærgaard har i sine værker fokus på årstiden: forår og sommer.
”Vi har arbejdet på, at lave en lys, venlig og enkel udstilling”, fortæller Jo, og tilføjer ”fyldt med håb for fremtiden”.


For begge kunstnere er Bornholm og naturens strukturer og fremkomster af vækst, forunderlighed og høje horisont, en direkte inspiration i deres arbejde med de unikke værker, der når gennem det kunstneriske nåleøje, til dem der har lyst til at opleve dem.Simon Koefoed har i mere end 10 år udelukkende arbejdet i porcelænsler og udviklet sine egne ultra tynde og varierede overfladestrukturer.
Porcelænsleret opnår stor styrke i brændingen, idet dets fine partikler gennemgår en høj grad af sammensmeltning. Derfor er værkerne ikke så skrøbelige, som de umiddelbart kan synes. Derudover tillades lyset at skinne igennem de tynde værker, som en ekstra dimension til det visuelle indtryk. Ved siden af sit kunstneriske virke, underviser Simon Koefoed i keramik på Bornholms Højskole.


Jo Dam Kærgaard fik fast base på Bornholm i 2013. I 2015 etablerede hun, udover værksted, et galleri i Gudhjem. I årene frem, har hun, som deltager og kurator, været aktuel med en lang række udstillinger og projekter på Bornholm. I 2019/20 stod hun for en omfattende hoteludsmykning på GSH i Rønne. I Bornholms Kunstrunde i år, vil man kunne opleve en række “lidt skæve” værker af Jo Dam Kærgaard i Gudhjem BANKEN.


“Det vil allerhelst gå godt”
Simon Koefoed & Jo Dam Kærgaard

1. - 21. maj 2021

Galleri Rasch
Nørregade 11-19, 3700 Rønne

Åbent:
Hverdage 12-16, lørdage 10-14