FRØ BÅRET VÆK

FRØ BÅRET VÆK

FRØ BÅRET VÆK


R2 GALLERI MAJ/JUNI 2015


R2 Galleri's præsentation af udstillingen:


FRØ BÅRET VÆK

- en udstilling med nye værker af Jo Dam Kærgaard, kurateret af Stig Rex Thomsen


Udstillingstitlen FRØ BÅRET VÆK er ikke det eneste citat, man finder på Jo Dam Kærgaards udstilling i Galleri R2 i Svaneke i maj/juni.

Citater indgår både som selvstændige statements og som titler på værker, der, med stærk inspiration fra Bornholms natur, bevæger sig fra fordybelse til det ekspressive og intuitive.

2013 fik Jo Dam Kærgaard fast base i Gudhjem og med den åbnede lyset, havet, klipperne og Bornholms mangfoldige vegetation sig som en uudtømmelig kilde til at udfolde et hav af værker i alverdens materialer.

I løbet af to år har Jo Dam Kærgaard samlet kilovis af pinde og grene og forvandlet dem til små og større skulpturer, afprøvet teknikker med skuresvampe, udskæringer, frottager, ståltråd, gips og ler og brugt litervis af tusch i tynde penne, der er blevet til hundredevis af tegninger.

FRØ BÅRET VÆK er kurateret af Stig Rex Thomsen og blandt de udvalgte værker, kan man blandt andet opleve store og små tegninger, hvor man i abstraktionen vil kunne genkende bornholmske planter, klipper, søer, skove og horisonter.

I ler og gips udfordrer Jo Dam Kærgaard kuben og i fragile gipsskulpturer folder former og figurer sig ud. Udstillingen rammes ind af citater fra kendte og ukendte kilder.